Wist je dat? Gnejna's idyllische zeegrot Ta' Marija te voet bereikbaar is?

09/25/2023

Veel mensen kiezen ervoor om deze plek met een kajak te bezoeken.

De zomer mag dan wel snel voorbij zijn, maar dat betekent niet dat we niet kunnen blijven genieten van Malta's wonderen der zee...

In zijn nieuwste video nam de lokale ontdekkingsreiziger Pierre Farrugia zijn kijkers mee op een lange tocht naar Gnejna's ronduit idyllische Ta' Marija zeegrot - en wij zijn onder de indruk.

Omdat het een uitdagende tocht is, kiezen veel mensen ervoor om deze plek aan boord van een kajak te bezoeken. Dat gezegd hebbende, trotseerde Pierre het lastige terrein en begon aan een lange en zware maar lonende tocht.

De plaatselijke ontdekkingsreiziger begon zijn avontuur bij Gnejna Bay, een geliefd strand met een prachtig uitzicht op zee. Vanaf het begin bleek de tocht fysiek behoorlijk zwaar te zijn en kreeg Pierre een lange reeks paden bergopwaards voorgeschoteld.

Het duurde echter niet lang voordat dit alles vruchten afwierp, want het uitzicht werd steeds beter naarmate Pierre verder omhoog klom.

Op een gegeven moment kon Pierre het Qarraba schiereiland, Golden Bay, Ras il-Wahx en het Radisson Blu hotel allemaal tegelijk zien.

Ongeveer halverwege zijn tocht naar de Ta' Marija grot kwam de ontdekkingsreiziger een vervallen oud gebouw tegen waarvan hij aanneemt dat het ooit aan een boer toebehoorde.

Zoals bij veel soortgelijke gebouwen het geval is, was de deuropening van dit gebouw ongewoon laag - zo laag dat Pierre moest hurken om binnen te komen.

Kort nadat hij de kamer had verlaten, ging de tocht letterlijk bergafwaarts.

En hoewel dit niet zo inspannend was als bergopwaarts wandelen, deed het gladde terrein Pierre geen goed. In het licht hiervan adviseerde Pierre kijkers die van plan waren deze tocht te gaan maken om uiterst voorzichtig te zijn.

Terwijl hij afdaalde naar zeeniveau, zag de ontdekkingsreiziger een paar gespoten markeringen op de stippen, vermoedelijk om wandelaars aan te geven dat ze inderdaad op de goede weg zijn.

Nadat hij zich een weg had gebaand langs een steile helling, een aantal rotsblokken en vele gladde oppervlakken, kwam Pierre oog in oog te staan met de mond van Ta' Marija Cave.

Woorden kunnen deze torenhoge natuurlijke structuur geen recht doen, dus we raden je ten zeerste aan om Pierre's video voor dit deel te bekijken.

Binnenin is de grot ongeveer zes meter hoog en zes meter breed, en hij strekt zich uit tot diep in het land. Pierre waarschuwde wandelaars om op hun hoede te zijn voor het schijnbaar instabiele plafond van de grot.

Te voet een weg banen naar de binnenkant van de grot kan een beetje lastig zijn - een kajak zou in deze situatie perfect zijn. Het water in de grot is een van de helderste die we ooit hebben gezien.

Latest posts in our blog

Be the first to read what's new!

Zeg je cultuur, dan denk je bij Malta al snel aan cultureel erfgoed: de tempels, kathedralen, palazzo's, verdedigingswerken, toegangspoorten en mooie steden zoals Valletta, Mdina en Birgu. Daarbij draait het allemaal om kalksteen en bouwwerken gemaakt door de mens. Naast dit alles bouwt de mens tot aan vandaag de dag nog aan zoveel meer op het...

Sinterklaas en zijn vrolijke Pieten zullen jullie in Malta niet gaan overslaan! Samen met jullie willen we een geweldig feest te vieren! Het is weer die tijd van het jaar waarin we gezellig samenkomen, lekkernijen delen en cadeautjes uitpakken.

November mag dan midden in het herfstseizoen vallen en hoewel de temperaturen niet zo hoog zijn en de luchten niet zo zonnig als in de zomer, is Malta nog steeds een van de warmste landen van Europa, dus je kunt nog steeds volop genieten van het warme klimaat.