Onze beste blogs over Malta!

10/05/2023

We hebben inmiddels zoveel geschreven over Malta dat we je hier een overzicht geven van onze meest gelezen blogs van 2022 en 2023, veel leesplezier!

Wist je dat? Gnejna's idyllische zeegrot Ta' Marija te voet bereikbaar is?

Veel mensen kiezen ervoor om deze plek met een kajak te bezoeken.

Ken je Blue grotto in Malta al?

Of je nou in Malta op vakantie bent, je loopt hier stage of je woont in Malta. Blue grotto is één van de plekken die je gezien moet hebben. Blue grotto vind je in het zuiden van het eiland en bevind zich in het rustige gedeelte van Malta.

De meest angstaanjagende en gevaarlijke dieren in Malta

Dus je denkt erover om naar Malta te gaan. Talloze dagen zonneschijn en prachtige landschappen veroveren het hart van elke reiziger. Maar hoe zit het met de wilde dieren? Welke gevaarlijke dieren op Malta moet je kennen voordat je in het vliegtuig stapt?

Lokaal Maltees fruit dat je echt eens moet proberen!

In Malta groeit veel door het mooie klimaat, sommige bomen dragen twee keer per jaar vrucht. Hier zijn wat lokale vruchten die je echt een keer moet proberen, ze zijn meestal nog goedkoop ook!

Slangen in Malta. 4 soorten over het hele eiland

Op Malta heb je door het klimaat tal van repteilen en geleedpotige, wees gerust er zitten geen dodelijke exemplaren tussen. De meeste zijn wel moeilijk te zien in het wild, terwijl andere zoals de Turkse en muur gekko erg fijn zijn om in huis te hebben om je muggen en vliegen op te eten.

Birgu (ook bekend als Vittoriosa) ligt in de Grand Harbour van Malta en is een van Malta's oudste en meest historische steden. Elk jaar organiseert de lokale raad van Birgu samen met de gemeenschap een festival om de cultuur en geschiedenis van Malta en de kunst te vieren. Birgufest is dit jaar terug om de charmante kronkelige straatjes van Birgu te verlichten, volgende week van 13 tot 15 oktober!

Meer lees je hier!

Niks is vervelender als gestoken worden door een kwal, gelukkig hebben ze op Malta een overzicht welke stranden veilig zijn voor kwallen en waar de stroming het toestaat om te gaan zwemmen.

Op de website van Malta Weather vind je dit kaartje en hij word elke dag geupdate. Natuurlijk is het niet 100% zeker dat er totaal geen kwallen zijn of stroming. Pas daarom wel op en zorg er voor dat je de vlaggen kent! Die vind je natuurlijk ook op onze pagina!

Meer lees je hier!

Latest posts in our blog

Be the first to read what's new!

Het Europees Kampioenschap voetbal staat voor de deur en wat is een betere manier om de wedstrijden van ons Nederlands elftal te beleven dan samen met het Oranje Legioen? Dit jaar nodigen we jullie van harte uit om deel uit te maken van de festiviteiten in TexMex Paceville, dat tijdelijk is omgedoopt tot het Holland Heineken House. Het wordt dé...

Het familiebedrijf SJS Hartons heeft een missie: mensen helpen bewuste aankoopbeslissingen te nemen die het milieu beschermen, door producten aan te bieden die zo min mogelijk schade veroorzaken bij gebruik en verwijdering. Tim (nee niet onze Tim), een gepassioneerde bierliefhebber, heeft deze missie uitgebreid naar speciale biertjes.

Ook al bevind je je in het zonnige Malta, wij brengen een stukje Nederland naar jou toe! Op vrijdag 10 mei vanaf 19:00 uur nodigen we je uit om te komen genieten van heerlijke kroketten en frikandellen bij MeLounge in St Julians.

Het is zeker de moeite waard om een buskaart aan te vragen als je naar Malta komt, met een buskaart kan je GRATIS gebruik maken van de bussen, de ferries tussen Valletta en Sliema / Valletta en Birgu en de lift van Barrakka upper gardens. Zonder kaart zijn de kosten €2.50 per trip.