Onze beste blogs over Malta!

10/05/2023

We hebben inmiddels zoveel geschreven over Malta dat we je hier een overzicht geven van onze meest gelezen blogs van 2022 en 2023, veel leesplezier!

Wist je dat? Gnejna's idyllische zeegrot Ta' Marija te voet bereikbaar is?

Veel mensen kiezen ervoor om deze plek met een kajak te bezoeken.

Ken je Blue grotto in Malta al?

Of je nou in Malta op vakantie bent, je loopt hier stage of je woont in Malta. Blue grotto is één van de plekken die je gezien moet hebben. Blue grotto vind je in het zuiden van het eiland en bevind zich in het rustige gedeelte van Malta.

De meest angstaanjagende en gevaarlijke dieren in Malta

Dus je denkt erover om naar Malta te gaan. Talloze dagen zonneschijn en prachtige landschappen veroveren het hart van elke reiziger. Maar hoe zit het met de wilde dieren? Welke gevaarlijke dieren op Malta moet je kennen voordat je in het vliegtuig stapt?

Lokaal Maltees fruit dat je echt eens moet proberen!

In Malta groeit veel door het mooie klimaat, sommige bomen dragen twee keer per jaar vrucht. Hier zijn wat lokale vruchten die je echt een keer moet proberen, ze zijn meestal nog goedkoop ook!

Slangen in Malta. 4 soorten over het hele eiland

Op Malta heb je door het klimaat tal van repteilen en geleedpotige, wees gerust er zitten geen dodelijke exemplaren tussen. De meeste zijn wel moeilijk te zien in het wild, terwijl andere zoals de Turkse en muur gekko erg fijn zijn om in huis te hebben om je muggen en vliegen op te eten.

Birgu (ook bekend als Vittoriosa) ligt in de Grand Harbour van Malta en is een van Malta's oudste en meest historische steden. Elk jaar organiseert de lokale raad van Birgu samen met de gemeenschap een festival om de cultuur en geschiedenis van Malta en de kunst te vieren. Birgufest is dit jaar terug om de charmante kronkelige straatjes van Birgu te verlichten, volgende week van 13 tot 15 oktober!

Meer lees je hier!

Niks is vervelender als gestoken worden door een kwal, gelukkig hebben ze op Malta een overzicht welke stranden veilig zijn voor kwallen en waar de stroming het toestaat om te gaan zwemmen.

Op de website van Malta Weather vind je dit kaartje en hij word elke dag geupdate. Natuurlijk is het niet 100% zeker dat er totaal geen kwallen zijn of stroming. Pas daarom wel op en zorg er voor dat je de vlaggen kent! Die vind je natuurlijk ook op onze pagina!

Meer lees je hier!

Latest posts in our blog

Be the first to read what's new!

Zeg je cultuur, dan denk je bij Malta al snel aan cultureel erfgoed: de tempels, kathedralen, palazzo's, verdedigingswerken, toegangspoorten en mooie steden zoals Valletta, Mdina en Birgu. Daarbij draait het allemaal om kalksteen en bouwwerken gemaakt door de mens. Naast dit alles bouwt de mens tot aan vandaag de dag nog aan zoveel meer op het...

Sinterklaas en zijn vrolijke Pieten zullen jullie in Malta niet gaan overslaan! Samen met jullie willen we een geweldig feest te vieren! Het is weer die tijd van het jaar waarin we gezellig samenkomen, lekkernijen delen en cadeautjes uitpakken.